εφημερία

Το μεσημέρι της 9. Οκτωβρίου ξεκίνησε ο τουρκικός, φασιστικός, κατοχικός στρατός μαζί με τις ισλαμικές, δολοφονικές συμμορίες του τον πόλεμο ενάντια στα ελεύθερα εδάφη της Ροζάβα. Οι μαζικοί βομβαρδισμοί καθώς και οι αεροπορικές επιθέσεις σε πόλεις και χωριά κατα μήκος των συριο-τουρκικών συνόρων άνοιξαν το μέτωπο για την εισβολή τους σε ξηρά.

Η φασιστική κυβέρνηση AKP-MHP κάνοντας πραγματικότητα τις απειλές της, αρχίζει μια εκ νέου εκστρατεία εξόντωσης των πλυθυσμών που ζουν εκεί, δίνοντάς της το κυνικό όνομα “Επιχείρηση Πηγές Ειρήνης”. Από τον βορρά και κατά μήκος των συνόρων οι τζιχαντιστικές συμμορίες προσπαθούν να έρθουν σε πόλεις και οικισμούς, ενώ αντίστοιχα τα χωριά στα περίχωρα έχουν μετατραπεί σε πεδίο διεξαγωγής σκληρών μαχών ανάμεσα στις δυνάμεις αυτοάμυνας των πληθυσμών και τα στρατεύματα κατοχής. Καθώς οι φασιστικές επιδρομές, υπό την προστασία των όπλων τους, του πυροβολικού και των βομβαρδιστικών αεροσκαφών τους, επιτίθονται στον άμαχο πληθυσμό της Ροζάβας, διαπράττονται παράλληλα συντονισμένες επιθέσεις από πυρήνες του ισλαμικού κράτους στην ενδοχώρα, σκορπώντας τον φόβο και τον τρόμο.

Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της επανάστασης το προοδευτικό έργο της Ροζάβα απειλείται. Εκεί που πάντα τα στρατεύματα κατοχής με επιτυχία καταφέρνουν να προχωρήσουν, εκείνες ακριβώς οι περιοχές απειλούνται με εθνοκάθαρση, λεηλασίες, μαζικές δολοφονίες και βασανιστήρια. Η τουρκική φασιστική κυβέρνηση έχει πει επανειλημμένα, ότι όπως συνέβει και στο Αφρίν θα διώξουν όλο τον άμαχο πληθυσμό και θα τον αντικαταστήσουν με ισλαμικές συμμορίες προσκείμενες στην κυβέρνηση. Οι μισθοφόροι, τους οποίους τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής ρίχνουν στη μάχη, δεν είναι λιγότερο ασήμαντοι απ ότι οι δολοφόνοι του Al-Nusra Front και του Ισλαμικού Κράτους. Ακόμα και αν κρατάνε διαφορετική σημαία, είναι εφοδιασμένοι με καινούργιες στολές και προελαύνουν με καινούργια όπλα· δεν έχουν καμία διαφορά μεταξύ τους. Είναι πρόθεση φυσικά της κυβέρνησης Ερντογάν να αναρθώσει ξανά το χαλιφάτο.

Το σίγουρο είναι ότι αυτός ο απάνθρωπος πόλεμος θα διεξαχθεί πάνω στις πλάτες των ανθρώπων της Ροζάβα και θα οδηγήσει αμέτρητο κόσμο στη δυστυχία και στο θάνατο. Ήδη δέκα χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους για να μην γίνουν οι ίδιοι θύματα των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών. Είναι ο πόλεμος μιας εγκληματικής και φασιστικής κυβέρνησης, η οποία μη αναγνωρίζοντας σύνορα, έχει ως σκοπό να εξοντώσει έναν ολόκληρο λαό. Είναι ο πόλεμος ενός κράτους, που προσπαθεί να αποκρύψει τα εσωτερικά του προβλήματα πίσω από σφαγές και εκτοπίσεις. Είναι ο πόλεμος ενός ιμπεριαλιστικού συστήματος, που θέλει να πάρει εκδίκηση από ανθρώπους, που τόλμησαν να χαράξουν τον δύσκολο δρόμο για την ελευθερία. Είναι ο πόλεμος ενός συστήματος, που για λόγους οικονομικούς και γεωπολιτικούς πατάει κάθε ανθρώπινη αξία.

Δεν θα μείνουμε άπραγοι όταν βλέπουμε τους κυρίαρχους να εγκαταλείπουν ανθρώπους στην βόρεια Συρία. Η ιστορία του τουρκικού κράτους έχει δείξει αρκετές φορές στο παρελθόν μέχρι που μπορεί να φτάσει. Μαζικές εκδιώξεις, κατοχή και γενοκτονία σφαγίζουν τον χαρακτήρα αυτού του κράτους· αυτές οι προσπάθειες νεο-οθωμανικής επεκτατικής πολιτικής δεν έχουν πάψει να υπάρχουν από την αρχή της δημιουργίας του μέχρι και σήμερα. Με την έναρξη αυτού του πολέμου έπεσαν οι μάσκες και αυτή η απαίσια φάτσα του τουρκικού φασισμού είναι ευδιάκριτη σε όλους. Όσο καιρό η τουρική κυβέρνηση παραμένει άκαμπτη, η ελευθερία θα απειλείτε.

Θεωρούμε δικαιολογημένο να επικρίνουμε παντού, κάθε στιγμή και με οποιοδήποτε τρόπο το φασιστικό, τουρκικό κράτος και τους συμμάχους του. Όταν ο κόσμος παρακολουθεί στη Ροζάβα τους φασίστες να δολοφονούν, να λεηλατούν και να βιάζουν, τότε ως αντιφασίστες και διεθνιστές είναι καθήκον μας να ανοίξουμε το μέτωπο με αυτούς. Δεν θα ανεχτούμε να διαδίδουν την βρώμικη προπαγάνδα τους. Όσοι υποστηρίζουν αυτό τον πόλεμο είναι πιθανοί στόχοι. Οι επίσημοι φορείς του τουρικού κράτους, οι οργανισμοί λόμπι, οι φασιστικοί σύλλογοι, οι τουρκικές εταιρείες που είναι συνένοχοι σε αυτή την σφαγή καθώς επίσης οι οργανισμοί και οι διπλωματικές δομές των ισλαμικών συμμοριών, οι οποίες δικάζονται στην Ευρώπη υπό το όνομα “μοντέρνοι επαναστάτες”, πρέπει να πληγούνε. Ως fight4afrin είχαμε το 2018 αγωνιστεί ενάντια στις τουρκικές επιθέσεις, σήμερα ξεκινάμε εδώ την μαχητική καμπάνια “fight4rojava”.

Ήρθε η ώρα να δράσουμε. Μόνο μία αντίσταση χωρίς σύνορα είναι ικανή να βάλει τέρμα στον καταστροφικό πόλεμο του τουρκικού κράτους. Όταν το μέτωπο ενάντια στο τουρκικό φασισμό γίνει παγκόσμιο, τότε μόνο θα πέσει αυτή η κυβέρνηση. Με αυτή την έννοια: Αυτοί που θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν.

Η μαχητική καμπάνια “fight4rojava”